На северу КиМ Срби се окупљају, пале свеће и одају почаст сународницима које је убила Куртијева полиција

Dan žalosti

У све четири општине на северу Косова и Метохије Срби пале свеће и одају почаст трагично страдалим сународницима од стране Куртијевих специјалаца у Бањској код Звечана.

Реке људи окупљају се од 18 часова у Косовској Митровици, Лепосавићу, Зубином Потоку и у тужној поворци оплакују смрт својих пријатеља, комшија сународника Стефана Недељковића, Игора Миленковића, Бојана Мијаиловића.

Велики број грађана Северне Митровице окупио се вечерас код споменика кнезу Лазару како би паљењем свећа одали почаст младићима који су у недељу погинули у Бањској.

У Косовској Митровици својим сународницима су се придружили и отац, супруга и читава породица мучки убијеног Стефана, а ту су и представници Српске листе који са народом одају почаст страдалима.

Грађани Звечана окупили су се испред споменика краљу Милутину у том месту, како би паљењем свећа одали почаст младићима који су у недељу погинули у Бањској. На стотине мештана дошло је да се опрости од настрадалих палећи свеће за вечни помен.

На стотине житеља Лепосавића изашло је вечерас да запали свеће и ода почаст погинулима у трагичном догађају у недељу у селу Бањска.

Грађани су почели да се окупљају око 18 сати код Споменика палим борцима.

Заставе у свим српским срединама на КиМ спуштене су на пола копља и проглашена је тродневна жалост.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs