НБС и компанија Discover потписали стратешки споразум

Narodna banka Srbije

Народна банка Србије и компанија Discover потписале су стратешки споразум о прихватању картица Discover Global Network на мрежи националне платне картице DinaCard, објавила је централна банка Србје.

Споразум омогућава корисницима картица Дiscover, Diners Club International PULSE и Network Alliance да своје картице користе на прихватној мрежи DinaCard, која укључује продајна места (ПОС), платформе за е-трговину и банкомате широм Србије.

Овај споразум, како је наведено, унапређује стратегију НБС да платни систем DinaCard повећа број доступних опција за плаћање у Србији, а потрошачима пружа већи избор начина плаћања.

Споразум ће корисницима Discover Global Network-а омогућити приступ на више од 111.000 ПОС терминала и више од 3.000 банкомата широм Србије.

„Стратешко партнерство с компанијом Discover јача континуиране напоре Народне банке Србије да понуди више опција плаћања и безготовинског плаћања широм наше земље. Верујемо да ће овај нови савез с Discover Global Network-ом омогућити свим корисницима широм те мреже врхунско искуство куповине у нашој земљи“, рекла је гувернерка НБС Јоргованка Табаковић.

Потпредседник за међународна тржишта у Discover Global Network Мет Слоун је рекао да се надоградњом снажног партнерства с Народном банком Србије допуњује стратегија компаније Дисцовер за стварање светских савеза који потрошачима пружају више избора у начину и месту плаћања.

DinaCard је национална платна картица Републике Србије, којом управља Народна банка Србије.

Са 20 локалних банака издавалаца и више од пет милиона картица које се могу користити у прихватној мрежи DinaCard у Србији, то је највећа картична шема у земљи.

Discover Financial Services је компанија за дигитално банкарство и услуге плаћања с једним од најпризнатијих брендова у финансијским услугама у САД.

Од свог оснивања 1986. године, компанија је постала један од највећих издавалаца картица у САД.

Компанија издаје картицу Discover и нуди приватне студентске зајмове, личне зајмове, стамбене кредите, текуће и штедне рачуне и потврде о депозиту кроз своје банкарско пословање.

Discover Financial Services управља Discover Global Network-ом, који се састоји од Discover Network-а, с приступом милионима трговачких и готовинских локација, PULSE-ом, мрежом водећих банкомата/дебитних у земљи и Diners Club International-ом, глобалном мрежом плаћања, која је прихваћена широм света.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs