Невена Аџић:”Дошла сам да максимално помогнем екипи”

Vidanov sportski kutak
Мој данашњи саговорник се рукометом почео бавити са осам година, у ОРК “Апатин”, где је и данас. Невена је, поред свог матичног клуба, наступала и за Кикинду, која је тада била у Суперлиги Србије, а опробала се и у фудбалу. Више о каријери Невене и њеној великој љубави према спорту прочитајте у наставку.
*Кад, где и зашто сте почели да се бавите рукометом?
-Са рукометом сам почела да се бавим од своје осме године, у Апатину. Кренула сам да тренирам овај спорт јер ми се једини свиђао, а била је могућност да се и девојчице могу бавити њиме.
*Коју утакмицу памтите током своје каријере?
-Издвојила бих две утакмице које ми остају заувек у сећању. Једна од њих је мој први наступ за Апатин. Памтим је због јако велике треме и саиграча који су ми пружили невероватну подршку и помогли ми да утакмицу одиграм са правим уживањем. Што се тиче друге утакмице, која ми остаје у сећању, то је утакмица финала Купа Војводине, када сам наступала за Кикинду. Навијачи су направили невероватну атмосферу у хали, имала сам осећај као да играмо светско првенство. Чак је меч због њих на кратко био и прекинут, једно невероватно искуство.
*Да ли имате неког идола или спортисту којег посебно поштујете?
-Мој омиљени спортиста, односно идол, јесте уствари човек који ме је и извео на прави пут, а то је Лео Меси. Искрено, велик сам његов пратилац и имам његову колекцију. Зашто баш он? Невероватно је шта све може да уради са лоптом. Особа која има прелепу машту за спорт и прави доказ да никада не треба да одустанете од онога што желите.
*Зашто сте одлучили да се вратите у свој матични клуб?
-У ОРК “Апатин” сам се вратила да уживам још мало у рукомету. У хали једноставно мораш бити насмејан када имаш лопту у рукама, прелеп осећај. Такође, ту сам да пружим максималну подршку екипи и помогнем колико год могу.
*Какво искуство носите из Кикинде?
-Из Кикинде носим прелепо искуство. Наравно, било је и мање лепих тренутака, али све је то нормално. Потребно је много одрицања да дођеш до тамо, односно да заиграш Суперлигу. Треба да будеш упоран, да радиш много и да имаш жељу.
*Опробали сте се и у фудбалу. Да ли Вам се свидео тај спорт?
-Колико год да волим рукомет, морам признати да је љубав мог живота фудбал. То је моја велика жеља од малих ногу, али нажалост, у то време, у нашој земљи фудбал је женској популацији био онемогућен.
*Који су Вам планови за будућност?
-Немам неки план, идем полако дан за дан, волим када живот иде спонтано.
Невена, хвала пуно на издвојеном времену и све најбоље у будућности.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs