Невероватне слике са Јадранског приморја: Људи се купају и сунчају усред јесени као да је јул

Jadransko more

Само један поглед на будванске плаже био је довољан да се стекне и званична потврда да је Михољско лето у свом пуном јеку на Јадранском приморју.

Поред мора сместио се велики број људи, као да је лето тек на свом почетку. Скоро све доступне лежаљке биле су попуњене, а многи су се одлучили и да осете какво је море у месецу октобру.

– Вода је феноменална, чиста и пријатна. Није хладна. Нисам заиста очекивала да ћу се усред јесени окупати у мору и ово ми се први пут дешава. Купаћи сам понела, јер стицајем околности хотел у ком смо смештени током семинара има базен. Прелеп дан и право Михољско лето – каже за РИНУ Јелена Тодоровић из Београда која викенд проводи у престоници црогорског туризма.

Повољна временска прогноза и пријатних 28 степени утицали су и на задовољство туристичких радника, јер су баште скоро свих кафића била пуне и тражило се место више.

– Сезона у Будви полако почиње да траје 365 дана у години. Ови топли јесењи дани такође су утицали да имамо доста више посла него прошле године, али и више бакшиша – изјавио је кроз осмех конобар Игор.

Да је овогодишња летња туристичка сезона оборила рекорде и била изузетно успешна, потврдили су и званични подаци који су стигли из Националне туристичке организације, а према којима у Црној Гори тренутно борави 40,8 хиљада туриста.

– Постсезона какву само пожелети можемо. Плус 35 одсто у односу на прошлу годину и плус девет одсто у односу на 2019. Наши хотелијери и угоститељи не посустају, идемо ка заједничком циљу Црна Гора 365 – написао је на друштвеној мрежи X министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs