Невреме направило хаос у Словенији: Поплављене куће, улице претворене у реке, одрони на путу – на снази црвени метеоаларм

Poplave

У појединим деловима Словеније синоћ је почела обилна киша, а словеначка Агенција за животну средину (Арсо) издала је црвено упозорење за северни део земље. Највише кише пало је на југу подножја Јулијских Алпа и на подручју према Горењској и Корушкој.

У тим крајевима је већ током ноћи пало између 100 и 200 литара кише по квадратном метру, што је равно месечној количини падавина, изјавио је метеоролог Бране Грегорчич за Радио Словенију. Он је додао да, међутим, на мору и у Белој Крајини није пала ни кап кише.

„Данас смо пооштрили упозорење за северни део на црвено, обилнијих пљускова биће током данашњег дана, а такође и током ноћи. Тежиште падавина ће се пренети са запада на исток, где понегде још није ни падала киша“, рекао је Грегорчич.

Највише проблема било је у области Корушке и Горења, где у појединим деловима већ има поплава, а понегде крећу и одрони. Током дана и сутра очекује се изливање река и на истоку земље.

Како је саопштено из саобраћајно-информационог центра, због последица невремена затворени су поједини путеви.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs