Недимовић: Дитализација у пољопривреди неминовна, пријава за субвенције елктронски

digitalizacija

Влада Србије усвојила је измене Закона о пољопривреди, које предвиђају увођење новог електронског система у пољопривреди и брзу исплату Ипард подстицаја. Хоће ли се 350 хиљада пољопривредних газдинстава снаћи у новом дигиталном систему пољопривреде?

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић рекао је на РТС-у, да ће свим пољопривреним произвођачима бити омогућено да имају приступ субвенцијама.

“Ово је 21. век, прелазимо да радимо без папира, имамо годину дана за имплементацију, кренућемо преко неких пројеката Светске банке, имаћемо пилот пројекат за електорнске пријаве, а од 1. јануара 2023. да кренемо у пуну имплементацију свега, где год је могуће и исплаћује по грлу, хектару”, рекао је министар пољопривреде.

Пољопривредници ће и за субвенције конукрисати електронски?

“Да. Имаћемо прелазни период од годину дана. Прошле године смо за месец дана имплементирали систем електорнске пијаце и подношење захтева за ковид помоћ за пољопривреднике. Данас је дигитализација у пољопривреди неопходна и то се мора спровести ако желимо да идемо напред”, рекао је Недимовић.

Б.К.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије