Незапамћено: Американци тражили од 12 руских дипломата УН да напусте земљу

SAD

Руски амбасадор је протеривање САД назвао “грубим кршењем” Споразума УН са Сједињеним Државама као домаћином Уједињених нација и Бечке конвенције која регулише дипломатске односе.

САД су затражиле од 12 руских дипломата из Уједињених нација да напусте земљу због ангажовања у активностима које нису у складу са њиховим одговорностима и обавезама као дипломата.

Заменик америчког амбасадора Ричард Милс потврдио је ове наводе, након што је руски амбасадор у УН Василиј Небензија рекао на седници Савета безбедности УН у понедељак поподне да је управо обавештен о “још једном непријатељском кораку који је земља домаћин предузела” против руске мисије, преноси CNN.

 

 

Небензиа је протеривање САД назвао “грубим кршењем” Споразума УН са Сједињеним Државама као домаћином Уједињених нација и Бечке конвенције која регулише дипломатске односе.

Руски дипломата наводи да им је у писму које им је уручено захтевано да до 7. марта напусте САД.

Мисија САД при УН је у саопштењу навела да су 12 руских дипломата “били обавештајци који су злоупотребили своје привилегије боравка у САД бавећи се шпијунажом, која је штетна по нашу националну безбедност”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије