Немачка: Маске више нису обавезне у градском и међуградском превозу

Maska

После три године, маске у међуградском и локалном јавном превозу у Немачкој више нису обавезне.

Истовремено и у преосталих девет покрајина, у којима је раније важио пропис за ношење маски у регионалном превозу, биће укинут, пренео је Дојче веле.

Недавно су се и транспортне компаније изјасниле за укидање обавезе ношења маске у локалном јавном превозу.

„Са наше тачке гледишта, а с обзиром на пандемијску ситуацију, обавеза ношења маске одавно није била неопходна“, рекао је портпарол Удружења немачких транспортних компанија (ВДВ).

Чак се и Немачка железница, Дојче бан, која је иначе прилично уздржана у постављању јавних захтева савезној влади, пре неколико недеља изјаснила за брзо укидања маски у међуградским возовима.

„На тај начин избегавамо проблем с различитим правилима у Немачкој и између различитих видова транспорта“, написао је средином јануара члан одбора за међуградски саобраћај Михаел Петерсон на пословној платформи ЛинкдИн.

Коначно, савезна влада је одлучила да 2. фебруара укине захтев за обавезним ношењем маске у превозу на велике удаљености.

Првобитно је обавеза ношења маске у брзим возовима, ICE, IC, EC, као и у међуградским аутобусима као што је Флксбус, требало да остане на снази до почетка априла.

Регионални транспорт је, с друге стране, ствар савезних покрајина. У још девет покрајина су маске и даље биле обавезне у аутобусима и возовима.

Од данас су се и оне определиле за добровољно ношење маски. У Северној Рајни-Вестфалији и Хамбургу захтев за обавезним ношењем маске укинут је јуче.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.