Немачка: Невакцинисани радници без плате од 11. октобра

vakcine

Немачке здравствене власти планирају нова правила према којима невакцинисани радници не би примали накнаду за плату, уколико би их мере корона вируса приморале на карантин. Та правила припрема немачко Министарство здравља, а требало би да ступе на снагу до 11. октобра најкасније.

Kако кажу, то би утицало на људе који су позитивни на корону и на оне који се враћају из земаља које су “високо ризичне”, а у које спадају сада и делови Француске, Велика Британија и Турска.

Невакцинисани путници из таквих земаља морају да буду у карантину најмање пет дана, а они који су вакцинисани или су се недавно опоравили од вируса не морају.

Влада Италије је усвојила једну од најстрожих ковид мера у свету, јер је обавезала све раднике у јавном и приватном сектору да имају потврду о вакцинацији, негативан тест или потврду да су се недавно опоравили од коронавируса. Одлука ступа на снагу 15. октобра, а циљ је да се људи увере да треба да се вакцинишу како би се смањио број новозаражених у једној од најпогођенијих земаља пандемијом.

Такође, у Словенији државни службеници више неће моћи на посао са негативним тестом на корона вирус – потврда о вакцинацији биће обавезна. У Француској је невакцинисане здравствене раднике дочекала суспензија без плате.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије