Нема мира у Африци: Масакр у Конгу, убијено најмање 26 људи – сумња се да су напад извели исламистички милитанти!

Kongo

Најмање 26 људи убијено је у нападу у граду Оича, на истоку Демократске Републике Конго, а сумња се да су то учинили исламистички милитанти, рекао је градоначелник тог места Николас Кикуку.

Масакр се догодио у понедељак увече, а градоначелник Оиче, у провинцији Северни Киву, навео је и да су четири особе рањене и пребачене у болницу, пренео је Ројтерс. Он је тај напад приписао Савезничким демократским снагама (АДФ), наоружаној групи из Уганде са седиштем у источном Конгу, која се заклела на верност Исламској држави и често изводи нападе.

Локално цивилно друштво потврдило је напад и такође окривило АДФ, а саопштило је да овог пута није било никаквог упозорења.

Агенција наводи да су локални младићи били љути данас након што им је полиција није допустила притуп телима, након чега су млади демонстранти запалили неколико возила на месту за дистрибуцију помоћи, а Светски програм за храну УН навео је да су запаљена три камиона и да истражује инцидент.

Точак среће те чека – заврти и освоји до 1.000% бонуса, односно 100.000 динара.

Плишане пиџаме за бебе, децу и одрасле сада су у Пепцо продавницама!
Уганда и Конго су пре две године покренули заједничку војну операцију, како би покушали да униште побуњенике. Војска Уганде саопштила је прошлог месеца да је успела да убије више од 560 бораца АДФ-а и уништи неке од његових кампова.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs