Немогуће без Русије: Западни гиганти због профита избегавају санкције

Posao

Подаци Лондонске берзе метала (ЛМЕ) указују да су бројне западне трговачке корпорације спремне да заобиђу санкције и друга ограничења Русији како би задржале профит.

– У време када се многи боре да зараде новац у трговини металима, послови који укључују испоруке из Русије су међу реткима који доносе солидан профит – изјавио је шеф једне трговачке фирме за „Блумберг“.

Мултинационална трговачка компанија „Трафигура груп“ тражи нове послове који се тичу купопродаје руских метала – склопила је уговор о куповини више од 100.000 тона бакра од руског рударског гиганта „Норилск никела“, као и куповини 200.000 тона алуминијума од „Русала“ – док финансијске компаније, по подацима ЛМЕ, укључујући „Сити“ и „Скверпоинт капитал ЛЛП“, купују велике количине руског алуминијума који сада доминира на берзи.

„Трафигугра“ настоји и да закључи дугорочни уговор за куповину руде цинка коју ће производити рудник Озјорное у Сибиру. Рудник би требало да почне с производњом у наредних неколико месеци и уколико буде радио пуним капацитетом, биће једно од највећих налазишта цинка на свету.

За руски цинк су заинтересовани и швајцарска трговачка кућа „Опен минерал“, као и две кинеске компаније, навео је извор „Блумберга“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs