Ненад Боровчанин: Свету смо из Београда послали лепу слику

Sport

Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин поносан је на то како је организовано такмичење.

“Труд се исплатио, поносни смо сви, послали смо слику Србије 21. века и показали да можемо да оргнаизујемо највећа спортска такмичења”, рекао је Боровчанин по завршетку последњих борби.

Србија је освојила једну медаљу, бронзану Владимира Мирончикова, прву после 26 година са светских првенстава.

“Сада сам већ свестан, поносан сам што имам ту част да освојим медаљу за Србију. Желим да освајам златне медаље за Србију у будућности”, изјавио је Мирончиков.

Он је од Боровчанина добио државну заставу, као и икону и још признања, уз чек на 25 хиљада долара.

Последњи дан такмичења обележио је легендарни кубански боксер Хулио Ла Круз Пераца, који је пети пут постао светски шампион у категорији до 92 килограма.

Ла Круз је у финалу победио Азиза Мухидина из Италије.

Најжешча борба за златну медаљу виђена је у категорији до 80 килограма. Роби Гонзалес је проглашен победником против Белоруса Алексеја Алфируа, уз велико неодобравање публике.

Управо у овој категорији бронзану медаљу за Србију освојио је Владимир Мирончиков.

Сјајан утисак оставио је још један велики шампион из Кубе, Енди Круз Гомез који је у категорији до 63,5 килограма постао трећу пут заредом светски шампион, победивши Турчина Озмена.

Златне медаље су освојили још и Сакен Бибошинов у катрегорији до 51 кг који је савладао Американца Роска Хила једногласном одлуком судија.

Американац Джамал Харви победио је Серика Темиржанова у категорији до 57кг, а злато за Украјину освојио је Јури Захаријев победивши Руса Вадима Мусајева у категорији до 71 килограма.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије