Не престају сукоби на Западној обали: Израелска војска убила двојицу Палестинаца

Zapadna obala

Израелске трупе убиле су палестинског милитанта током војног напада на Западној обали, навели су палестински здравствени званичници, док је на другом месту на окупираној територији палестински наоружани нападач отворио ватру на израелске војнике, ранивши једног пре него што је убијен.

Ови догађаји представљају најновије насиље које се дешава на окупираној територији, пренео је АП.

Израел готово сваке ноћи спроводи рације на Западној обали, док палестински милитанти појачавају нападе на Израелце.

У војном нападу рано јутрос на избеглички камп Нур Шамс у близини града Тулкарема на северу Западне обале дошло је до окршаја између израелских трупа и палестинских милитаната. Војска је саопштила да су војници пронашли и демолирали залихе експлозива. Становници су делили видео снимке булдожера који је копао асфалт на главном путу за камп.

Војска је, такође, саопштила да су наоружани нападачи напали војнике, који су узвратили нападом на Палестинце који су палили гуме и бацали експлозив. Палестинско министарство здравља идентификовало је убијеног мушкарца као 21-годишњег Аједа Абу Харба и саопштило да је умро од ране од метка у глави.

Милитантна група Палестински исламски џихад касније је саопштила да је Абу Харб био њен члан. Убрзо након напада на зграду у којој су се наводно састајали јеврејски досељеници, израелске снаге безбедности упућене у област у близини Руте 90, главног ауто-пута кроз Долину Јордана, приметиле су палестинског наоружаног нападача, за кога су рекли да је отворио ватру на њих и ранио војника који је био евакуисан ради лечења.

Израелска војска је саопштила да су војници пуцали на палестинског нападача. Палестинско министарство здравља саопштило је да је Палестинац убијен, не наводећи његов идентитет, пренео је АП.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs