Нижу се „казне“ за вођу Вагнера Пригожина – покушао пуч, сада је на удару! „Гаси се фабрика тролова“, ово је наша одлука

Prigožin

Медијска група „Патриот“ вође приватне војне компаније „Вагнер“ Јевгенија Пригожина се гаси, изјавио је директор једног од њених издања РИА ФАН, Јевгениј Зубарев. Према договору који је зауставио побуну, Пригожину је дозвољено је да оде у изгнанство у Белорусију, а његовим борцима је дат избор да му се придруже, да буду интегрисани у руске оружане снаге или се врате кући, пренео је Ројтерс.

„Патриот Медиа“, чији је најистакнутији део био сајт вести РИА ФАН, био је изразито националистички, заговарао је прокремљовску уређивачку линију, истовремено пружајуци позитивно извештавање о Пригожину и његовој групи “ Вагнер“, навела је британска агенција.

„Објављујем нашу одлуку да се затворимо и напустимо информациони простор земље“, рекао је директор РИА ФАН Јевгениј Зубарев у видео клипу објављеном касно синоћ на налозима на друштвеним мрежама те медијске групе, преноси Блиц писање Тањуга.

Зубарев није изнео разлоге за ту одлуку. Руски лист „Комерсант“ објавио је у петак да је Државна служба за надзор комуникација Роскомнадзор блокирала медије повезане са Пригожином, без детаљнијег објашњења. Руски медији су, такође, пренели да је „фабрика тролова“, коју је наводно користио Пригожин да утиче на јавно мњење у страним земљама, укључујући САД, распуштена.

Пригожин је у фебруару признао да је основао Агенцију за истраживање интернета са седиштем у Санкт Петербургу, коју су руски медији назвали ‘фабриком тролова’. Њени запослени су оптужени да спроводе онлајн кампање дезинформација, а све у служби Кремља.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs