Нижу се успеси апатинских атлетичара

sport

Чланови Атлетског клуба Апатин су протеклог викенда наставили су са сјајним остварењима и освајањем медаља на сениорским првенствима Србије, па су тако у великом броју наступили на Хуманитарној трци за дечији осмех у Сремској Каменици и Првенству Србије у полумаратону.

Првенство Србије у полумаратону, које је одржано у недељу, 13. марта у оквиру традиционалног 7. Крушевачког полумаратона, где је учешће узело 57 такмичара и такмичарки из 30 атлетских клубова. Атлетски клуб Апатин је на Првенству био најмасовнији са осам учесника, а по резултатима један од најбољих.

Ђуро Борбељ освојио је шампионску титулу и постао сениорски првак Србије у полумаратону за 2022. годину, са личним рекордом и рекордом стазе, са одличним резултатом 1 сат 7 минута и 48 секунди, што је у протеклих неколико година најбољи резултат на првенствима Србије. Боје АК Апатин бранило је још седам чланова, који су готово сви остварили своје личне рекорде и на најбољи начин представљали клуб. На Првенству Србије наступили су: Александар Стајић (13. место – 1:19:14), Мирослав Пешић (15. место – 1:20:10), Немања Ђурић (25. место – 1:25:17), Вања Болесников (први полумаратон у животу 26. место – 1:27:24), Жива Вијоглавин (34. место – 1:34:14), Радомир Топличанин (39. место – 1:38:01) и дебитант Исидора Шарчев (7. место – 1:46:33). Технички делегат Српског атлетског Савеза на Првенству Србије био је Горан Чегар.

У Каменичком парку, у суботу 12.3. одржана је традиционална 8. по реду хуманитарна трка за дечији осмех, у којој су средства и опрема скупљени и донирани штићеницима Дечијег села у Сремској Каменици, корисницима Свратишта, а део средстава биће опредељен Црвеном крсту у Апатину и другим хуманитарним установама. У овој трци је учешће узело неколико стотина деце, рекреативаца и активних спортиста. АК Апатин у спортско-хуманитарној манифестацији наступио у је организационом делу и са великим бројем такмичара у такмичарском делу.

У дечијим тркама, АК Апатин је, од предшколаца до 8. разреда, наступио са 13 чланова предвођених тренером Бојаном Томашевић, а остварени су сјајни резултати и освојене су 3 медаље: Нија Зорић 2. место, Ива Рајић 3. место у конкуренцији 6. разреда на 800 метара, и Милош Ћопић 3. место у конкуренцији дечака 7. разред на 800 метара. Поред њих, на трци у Каменичком парку, наступили су и Лидија Борковић, Софија Бујић, Милица Егић (2. разред), Милана Вранеш, Јована Ковачевић (3. разред), Софија Цветићанин, Невена Ђукић (4. разред), Николина Половина, Никола Вукша (5. разред), Лука Танасић (8. разред). У главној трци на 10 километара, чланица АК Апатин Марија Бубало, освојила је треће место у женској конкуренцији, Константин Шимић освојио је друго место са одличним резултатом. У истој трци, одличан наступ имао је и Милош Гуслов. У трци на 4 километра, Милица Марковић освојила је друго место код жена, док је Ајредин Ајети освојио треће место у свеукупном пласману. На такмичењу је наступило још троје Апатинаца – Јована Зобеница, Јована Медић и Милош Драгаш.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије