Нижу се успеси апатинских атлетичара

Atletski klub

Чланови Атлетског клуба Апатин су протеклог викенда наставили са реализацијом активности и са наступима на атлетским такмичењима.

Сениори Атлетског клуба „Апатин”, у протеклих седам дана, наступили су на такмичењима у Сплиту, на Сребрном језеру и у Градишци, где су остварили мноштво личних рекорда и добре резултате.
На традиционалном Сплитском маратону, који је одржан претходне недеље, у полумаратонској трци на 21 км и 97 метара и у којој је, у конкуренцији преко 1000 такмичара из 30 земаља, Ђуро Борбељ заузео 4. место, са одличним резултатом 1 сат 9 минута и 20 секунди. У истој трци наступили су и Немања Ђурић и Жива Вијоглавин.

Протекле суботе, на Сребрном језеру, одржан је традиционални 8. по реду Сребрно језеро полумаратон (21,097 км), на коме је чланица АК „Апатин” Милица Марковић, освојила треће место у свеукупном пласману код жена, са обореним личним рекордом (1 сат 42 минута 38 секунди). У трци је наступио и Милан Марковић, који је у свеукупном пладсману освојио 11. место и треће место у старосној категорији са резултатом 1 сат 25 минута и 4 секунде.

У недељу је у Градишци одржан 6. Градишки полумаратон, где су наступила три члана АК „Апатин”. Александар Стајић је личним рекордом у трци на 10 километара (36 минута и 7 секунди) освојио друго место у свеукупном пласману, у истој трци такође са личним рекордом пласман на 4. место са резултатом 37 минута и 40 секунди остварио је Немања Ђурић, док је Никола Ђурић у трци на 5 километара заузео 5. место у укупном пласману, резултатом 20 минута 50 секунди.

Трке у Сплиту и Градишци послужиће члановима АК „Апатин” као тест трке пред наступ на појединачном Првенству Србије у полумаратону, које се у недељу одржава у Крушевцу и где ће апатински клуб представљати 7 такмичара и 1 такмичарка. Дан пре ће, у Каменичком парку, бити одржана хуманитарна трка за дечији осмех, где ће у организацији и у такмичарском делу учествовати велики број чланова клуба свих категорија, а највише ће бити младих атлетичара полазника бесплатне школе атлетике, који ће такмичити у дечијим тркама.

Упоредо са активним учешћем на такмичењима сениора, спроводе се три пута недељно бесплатни тренинзи за младе апатинце у оквиру школе атлетике. Тренинзи се, у наредном период, до доласка лепог времена реализују у малој сали ОШ „Жарко Зрењанин”, понедељком и средом од 17.30 часова и суботом од 10 часова и отворени су за сву заинтересовану децу. Стручни рад са децом спроводе Бојан Томашевић и Марија Бубало.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.