Низак степен вакцинације, могуће погоршање ситуације већ током лета

У Србији је од почетка пандемије регистровано 717.196 случајева коронавируса, од 4.468.634 тестирана узорка. Од последица инфекције преминуле су 7.063 особе. Проценат смртности је 0.98 одсто. На болничком лечењу налази се 280 пацијената, од којих је 10 на респиратору.

У Србији је, према последњем пресеку, корона вирус потврђен код још 103 особе од тестираних 8.520 узорака. Од последица заразе преминуле су још две особе.

На болничком лечењу налази се 280 пацијената, од којих је 10 на респиратору.

Епидемиолози упозоравају да на то што имамо поново троцифрен број заражених утиче низак степен вакцинације од ковида, али и то што се сви понашамо као да су укинуте превентивне мере, а оне и даље важе. Додају да Србији са овим степеном вакцинације на јесен “не гине” нови талас заразе.

Апелују на грађане да се вакцинишу како бисмо били спремни на брзо ширење делта соја вируса, који се појавио у Србији.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да нам бројеви заражених од короне расту и да се плаши да ћемо већ током лета имати погоршање епидемиолошке ситуације.

  • То је лоше, плашим се свих тих нових сојева и да нам нови талас стиже већ на лето, а не на јесен, рекао је Вучић новинарима током посете Специјалној болници за цереброваскуларне болести „Свети Сава“ у Београду.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије