Низом активности на Главној улици обележен Европски дан борбе против трговине људима

Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

Црвени крст Сомбор у сарадњи са Локалним координационим тимом града Сомбора, обележио је данас Европски дан борбе против трговине људима. Догађају је присуствовала градска већница за спорт, децу, омладину и здравство, Антонија Нађ Косановић, која је истакла значај ове манифестације и подизања свести грађана о проблему трговине људима.
„Град Сомбор подржава манифестације као што је ова данас, а свакако ћемо и у наредном периоду наставити овакве активности како би се што више људи едуковало о ризицима који постоје када је трговина људи у питању“, навела је градска већница Нађ Косановић.
Волонтери Црвеног крста Сомбор су припремили три штанда, на којима су вршили едукацију грађана различитог старосног доба о начину врбовања и трговини људима, те како наћи излаз из ризичне ситуације, а Енди Ваш, стручни сарадник у Црвеном крсту је навео какве активности спроводе током године када је реч о трговини људима.
„Током читаве године, волонтери Црвеног крста Сомбор врше едукацију свих грађана о овом горућем проблему, почевши са едукацијом деце у вртићима, нижим и вишим разредима основних школа, као и старијих ученика. Циљ нам је да скренемо пажњу јавности о овом глобалном феномену и да се заштите сви наши суграђани, па тако и они најмлађи“, изјавио је стручни сарадник Енди Ваш.
Европски дан борбе против трговине људима се обележава од 2007. године, одлуком Европске комисије, а од тада је учињено много на пољу информисаности грађана свих узраста о начинима заштите и препознавања потенцијалних ризика које трговина људима са собом носи, као и начинима да се број жртава смањи.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs