НИС позива студенте да се пријаве на нови програм праксе

Praksa

Компанија НИС позива студенте завршних година факултета и мастер студија да се придруже тиму једног од највећих енергетских система у региону, кроз шесту сезону програма праксе „NIS Calling”, каже се у саопштењу ове компаније.

НИС истиче да је за све кандидате жељне нових знања и вештина у различитим областима нафтне индустрије, припремио флексибилан плаћени програм заснован на 480 радних сати праксе, које студенти могу да распореде током четири месеца и у зависности од њихових обавеза на факултету.

Како се наводи, програм је намењен студентима треће, четврте и пете године студија (мастер или апсолвент) који могу да конкуришу током различитих периода године и у складу са траженим позицијама.

У саопштењу се наводи и да у оквиру програма „NIS Calling” сваки полазник добија свог ментора који прати његов развој у складу са менторским планом, пружа подршку практиканту током реализације свих активности и помаже му да се адаптира на нову пословну средину.

Осим практичног ангажовања, студентима је омогућено и да се додатно едукују у оквиру Корпоративног универзитета компаније НИС, чији су гостујући предавачи реномирани домаћи и страни стручњаци из различитих области.

Шеста сезона програма отвориће врата за 40 студената са факултета као шо су Рударско-геолошки, Машински, Грађевински, Електротехнички, Економски, Технички, Хемијски, Факултет организационих наука, Факултет политичких наука, Филолошки факултет, Филозофски факултет, Технолошко-металуршки, Саобраћајни, Природно-математички, Факултет техничких наука и Факултет безбедности.

Компанија позива и држављане Србије који студирају у иностранству да се пријаве за овај програм, а учесницима намерава да покрије трошкове превоза и исхране у оквиру компанијских ресторана.

Додаје се и то да је “NIS Calling” флексибилан програм праксе компаније НИС који омогућава заинтересованим студентима одабраних факултета да стекну прва радна искуства и нове вештине у динамичном пословном оркужењу и на тај начин могу да се у пракси упознају са областима за које се школују.

До сада је прилику да учи и додатно се образује кроз овај програм добило више од 130 полазника, а више од 30 њих остало је да ради у НИС-у.

Ова компанија, као један од најпожељнијих домаћих послодаваца, апострофира чињеницу да су управо млади стручњаци стратешки фактор будућег успеха компаније, па ће НИС из тог разлога и убудуће наставити да ослушкује потребе младих и пружати им могућност да прве професионалне кораке направе у једном од најуспешнијих домаћих пословних система.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије