Није било већих помака у преговорима Москве и Кијева

Pregovori

Није било “већих помака” у разговорима између Украјине и Русије, а “ужаси” у украјинском граду Бучи не помажу преговорима, саопштио је данас извор из француског председништва, јавља Си-Ен-Ен.

”Шок из Буче није погодан за напредак у преговорима”, рекао је извор на конференцији за новинаре након једносатног телефонског разговора француског председника Емануела Макрона и његовог украјинског колеге Владимира Зеленског.

Извор из Јелисејске палате је додао да је Зеленски и даље заинтересован за ”одржавање и унапређење преговора са Русима”, као и за посредничку улогу Француске, наводи америчка телевизија.

Двојица лидера су разговарала о конкретним мерама које треба предузети како би се “обезбедило да руски злочини не остану некажњени”,

укључујући и прошлонедељну понуду Француске да пошаље додатна финансијска средства Међународном кривичном суду у Хагу, додао је извор.

Макрон је поновио спремност своје земље да допринесе истрази и документовању насиља почињеног над цивилима и питао Зеленског о извештајима о наводном силовању које су руски војници починили над украјинским женама, додао је извор Си-Ен-Ена.

На састанку је било речи и о стању у опкољеном Мариупољу, а Зеленски је обавестио Макрона да је само 2.000 људи могло да напусти град ове недеље, јер су “Руси блокирали” коридоре за евакуацију, додао је извор америчке телевизије.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије