Новак Ђоковић прескаче Мастерс у Шангају и турнир у Пекингу: Заслужен одмор после УС Опена и наступа за Србију

novak đoković

После освајања 24. Гренд слема у каријери, Новак Ђоковић је пожурио у Београд на спектакуларан београдски дочек српских освајача медаља на великим такмичењима последњих дана и недеља и један породичан догађај, а онда продужио у Валенсију, да помогне Србији да се пласира на финални турнир Дејвис купа, да би сада одлучио да повуче ручну.

Тридесетшестогодишњи победник УС Опена 2024 жели да сачува своје тело и да себи времена да се потпуно опорави од свих такмичарских напора, али и ужива у слободном времену, па потпуно логично звучи његова одлука да ове сезоне прескочи Мастерс у Шангају и бодовно дупло мање вредан турнир у Пекингу.

„Годинама сам једну од најбољих подршки на целом свету имао у Кини. Шангај је увек био један од мојих омиљених турнира у сезони. Недостајаће ми моји навијачи у Кини. Надам се да ћу се једног дана вратити у Кину и да ћу поново играти пред свима вама“, поручио је Ђоковић преко друштвених мрежа и на тај начин објавио да неће играти на Далеком истоку.

Поменути турнири играју се крајем овог и у првој половини следећег месеца, овог пута без најевећег тенисера света свих времена и новог (старог) лидера АТП листе, већ неко време фокусираног на најважније турнире и приватан живот, уз велику жељу да до краја каријере узме злато за Олимпијским играма.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs