Нова акција добровољног давања крви у Сомбору 1. децембра

Akcija davanja krvi

Црвени крст Сомбор, у сарадњи са партнерима из Завода за трансфузију крви Војводине, у среду, 1. децембра, организује акцију добровољног давања крви. Акција ће се одвијати у термину од 9 до 13 часова, у просторијама Центра за едукацију Црвеног крста Сомбор, на адреси Апатински пут број 19.

Крв могу да дају све пунолетне особе (од 18 до 65 година), које су здраве и добро се осећају и уколико задовољавају граничне вредности хемоглобина, који се проверава на лицу места. Особе женског пола крв могу дати свака четири месеца, док особе мушког пола крв могу да дају свака три месеца.

Крв могу дати и вакцинисане и невакцинисане особе уколико испуњавају горе наведене услове. Лица која су примила вакцину Фајзер, Синофарм или Модерна, крв могу дати одмах, док лица која су примила вакцину Спутник, или Астра Зенека крв могу дати две недеље након примања исте.

Из Црвеног крста Сомбор апелују на све суграђане, који су у могућности, да се одазову на акцију добровољног давања крви, јер су залихе на минимуму.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs