Нова акција добровољног давања крви 22. децембра

Krv

У сарадњи са партнерима из Завода за трансфузију крви Војводине, Црвени крст Сомбор, у среду, 22. децембра 2021. године, организује акцију добровољног давања крви, која ће се одвијати у термину од 9 до 13 часова, у просторијама Центра за едукацију Црвеног крста Сомбор, на адреси Апатински пут број 19.

Крв могу да дају све пунолетне особе (од 18 до 65 година), које су здраве и добро се осећају и уколико задовољавају граничне вредности хемоглобина, који се проверава на лицу места. Особе женског пола крв могу дати свака четири месеца, док особе мушког пола крв могу да дају свака три месеца.

Крв могу дати и вакцинисане и невакцинисане особе уколико испуњавају горе наведене услове. Лица која су примила вакцину Фајзер, Синофарм или Модерна, крв могу дати одмах, док лица која су примила вакцину Спутник, или Астра Зенека крв могу дати две недеље након примања исте.

Из Црвеног крста Сомбор позивају све суграђане, који су у могућности, да се одазову на акцију добровољног давања крви, јер су залихе на минимуму.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије