Нова акција добровољног давања крви 26. јануара

Krv

Црвени крст Сомбор, у сарадњи са партнерима из Завода за трансфузију крви Војводине, у среду, 26. Јануара, организује акцију добровољног давања крви, која ће се одвијати у термину од 09.00 до 13.00 часова у просторијама Центра за едукацију Црвеног крста Сомбор, на адреси Апатински пут број 19.

Због пандемије изазване корона вирусом, смањене су залихе свих крвних група. Континуирано снабдевање компонентама крви је неопходно како би у сваком тренутку било довољно крви за хитне ситуације, витално угрожене пацијенте, за терапију онколошких болесника, као и планиране хируршке интервенције. Управо зато, апелујемо на све грађане, да уколико им здавствено стање дозвољава, да се одазову акцијама добровољног давања крви које организује Црвени крст.

Приликом организације акција добровољног давања крви поштују се процедуре и превентивне мере ради спречавања преноса вируса на акцијама прикупљања крви, у складу са прописима и донетим мерама и то:
•пре акције врши се дезинфекција просторија и радних површина
•поставља се дезобаријера и врши се дезинфекција руку свих учесника акције
•сви запослени у Црвеном крсту, као и волонтери користе заштитна средства
•екипа Завода за трансфузију крви користи своју заштитну опрему
•по завршетку акције поново се ради дезинфекција простора

Крв могу дати и вакцинисане и невакцинисане особе уколико испуњавају горе наведене услове. Лица која су примила вакцину Фајзер, Синофарм или Модерна, крв могу дати одмах, док лица која су примила вакцину Спутник, или Астра Зенека крв могу дати две недеље након примања исте.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs