Нова акција прикупљања амбалажног пестицидног отпада

Пољопривредна стручна служба „Сомбор“, у сарадњи са Градом Сомбором, и ове године организоваће акцију прикупљања амбалажног пестицидног отпада.

У току 2020. године амбалажни отпад од пестицида који се користе у пољопривредној производњи прикупљан је само на подручју Града Сомбора. У акцији је учествовало 53 пољопривредна произвођача и 3 фирме из 13 насељених места, градских месних заједница као и салашарских насеља.

Током акције прикупљено је 4891,15 kg амбалажног отпада  од средстава за заштиту биља. Ако знамо да једна празна боца од пестицида има око 100g , онда можемо рећи да је током акције прикупљено око 48000 боца. 

Ова акција за циљ има да подигне свест пољопривредних произвођача о заштити животне средине. Све прикупљене боце на овај начин неће завршити на ливадама, по каналима и на отпадима, а сачуваћемо воду, ваздух и наше окружење.

Акција прикупљања амбалажног отпада 2021. године планира се за прву недељу јуна, те овом приликом апелујемо на пољопривредне произвођаче да буду стрпљиви, да правилно исперу амбалажу, сачувају је и донесу на место прикупљања.

О почетку акције, тачном времену и местима прикупљања, пољопривредни произвођачи ће бити благовремено обавештени. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије