Нова одлука за школе: За недељу дана готово 5.000 заражених ђака

Škola

Пема подацима Института за јавно здравље “Милан Јовановић Батут”, у недељи од 21. до 28. октобра број оболеле деце школског узраста од шест до 18 година износи 4.388, што је 0,57 одсто оболелих.

Комбиновани модел наставе ће се од понедељка, 1. новембра примењивати у средњим школама у шест локалних самоуправа, саопштило је данас Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Исти модел наставе спроводиће се у средњим школама у Београду, Нишу, Великом Градишту, Врњачкој Бањи, Кули и Шапцу.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији се примењује први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосредну наставу.

Колико је оболеле деце?

Иначе, према подацима Института за јавно здравље “Милан Јовановић Батут”, у недељи од 21. до 28. октобра број оболеле деце школског узраста од шест до 18 година износи 4.388, што је 0,57 одсто оболелих.

У основним и средњим школама укупно је 102 (0,25 одсто) одељења која су због најмање три случаја инфекције променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана.

Укупно је 998 (2,45 одсто) одељења која су због најмање два случаја инфекције ученика променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана.

Такође, 143 (0,35 одсто) групе у истом периоду прешло је из комбинованог модела наставе на онлајн, саопштило је данас Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs