Нова опрема за сомборску Општу болницу

Bolnica

Општа болница „Др Радивој Симоновић“ је на основу Јавног конкурса Покрајинског секретаријата за здравство добила средства за нову опрему.

Тим средствима, набављене су батеријске осцилаторне тестере и пиштољ за аутоматску биопсију за потребе Одељења за хирургију, а набављен је и ултразвучни апарат високе класе са линеарном и конвексном сондом за потребе Службе за радиологију.

Новом опремом, на Одељењу хирургије значајно је олакшан рад, те је подигнут стандард извођења оперативног захвата код ампутације доњих екстремитета. Такође, омогућена је примена савремене дијагностичке методе у лечењу карцинома дојке, при чему су узорци добијени овом методом довољни за даљу анализу рецепторског статуса чијом верификацијом се одређује даљи персонализовани начин лечења пацијенткиња у случају откривања малигне болести.

У склопу Службе за радиологију набавком трећег апарата омогућен је рад у три кабинета и тиме је обезбеђена адекватна и брза дијагностика, примена најсавременијих дијагностичких протокола за радиолошку област, убрзан процес рада и омогућено је смањење листе чекања.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs