Нова провокација Кијева! У нападу украјинског дрона погинуо војник у Донбасу

Kijev

У Донбасу је погинуо војник самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР) након напада украјинског дрона.

– Беспилотна летелица је бацила експлозив након чега је погинуо наш војник – изјавио је лидер самопроглашене Доњецке Народне Републике Денис Пушилин на телевизији „Росија 1“.

Пушилин је додао да је јасно да се дронови не користе само за извиђање.
Он је истакао и да Украјина спречава рад летелице Специјалне мисија за мониторинг ОЕБС-а која би требало да бележи дешавања на контакт линији.

Прошле недеље је лидер самопроглашене Доњецке Народне Републике изјавио да је у Украјини све спремно за операцију у Донбасу и да ће ситуација зависити од њихових политичких одлука или притиска са Запада. Он је додао, да власти ДНР и ЛНР морају бити спремне да заштите становништво.

Раније су се представници странке „Јединствена Русија“ у Државној думи обратили руководству земље са молбом да Русија помогне ДНР и ЛНР испорукама одређених врста наоружања ради повећања њихове одбрамбене способности пред могућом агресијом. Лидер фракције Владимир Васиљев је изјавио да Москва не може да препусти Русе који живе у тим републикама самовољи кијевског режима у условима агресије коју припремају украјинске власти.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs