Нова уредба о уштеди енергије: Ево шта је Италија одлучила, драстичне мере пред грејну сезону

Radijator

Италијанско Министарство за еколошку транзицију потписало је нову уредбу о уштеди енергије, којом се пооштравају ограничења максималне температуре и скраћује период грејања на гас током зиме.

Како се наводи у саопштењу министарства, у земљи ће време грејања током дана бити скраћено за један сат, док ће укупна зимска грејна сезона бити скраћена за 15 дана, тако што ће „почефак грејне сезоне бити одложен за осам дана, а завршетак ће бити седам дана раније”, извештава портал Локал Итали.

Уредбом се такође пооштрава ограничење максималне унутрашње температуре у објектима, при чему се од предузећа тражи да она не прелази 18 степени Целзијусових (раније је било предвиђено 19°Ц), а грађани морају да подесе грејање на максимално 19°Ц уместо првобитно предвиђених на 20°Ц, преноси Раша тудеј.

Нова ограничења се неће односити на „богомоље, јаслице, вртиће и базене“ нити на „зграде чији се системи грејања ослањају на обновљиве изворе енергије“, саопштило је министарство.

 

Додаје се да ће „у случају изузетно оштрих временских прилика, локалне власти имати овлашћење да дозволе грејање ван времена утврђеног уредбом“

Према студији националног регулатора електричне енергије ЕНЕА, на коју с позива Локал Итали, нова ограничења би могла да омогуће земљи да уштеди чак 2,7 милијарди кубних метара гаса током зимске сезоне.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs