Нова Црвенка обележила Дан места

Житељи Нове Црвенке и њихови гости прославили су јуче Дан овог места.  Програм је почео тако што су се већ традиционално гости и домаћини окупили испред споменика у центру села, како би тачно у подне положили венац на споменик солунским добровољцима и тако одали помен учесницима у ослободилачким ратовима од 1912. до 1918. године. 

Председник општине Кула Дамјан Миљанић рекао је да се традиционално обележава Дан места Нове Црвенке, али је ове године та свечаност проширена, јер се по први пут обележава и државни празник – Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

  • Нема бољег места од Нове Црвенке за ову свечаност. Нова Црвенка-солунско место, место које је настало захваљујући борцима из Првог светског рата, који су учествовали у пробоју Солунског фронта. Такође, ово је порука да нема малог места, нема ниједног човека, ниједног малог места које ће бити заборављено нити од стране општине, нити од државе, рекао је председник Миљанић.

Милорад Тунгуз, секретар Месне заједнице Нова Црвенка, рекао је да су организатори ове године учинили све да што свечаније и што лепше обележе овај Дан, веома значајан за Нову Црвенку, општину Кула и државу Србију. Тунгуз се захвалио свима који су пружили подршку да се обележи Дан Нове Црвенке на овако свечан начин, општини Кула и председнику општине Дамјану Миљанићу, јавно комуналним предузећима са територије општине Кула, њиховим  директорима и запосленима.

Након поздравних говора, гости су уживали у пригодном културно-уметничком програму на бини у центру села, након којег је приређен ручак за све госте прославе Дана Нове Црвенке у реновираном Клубу пензионера. Обележавање Дана Нове Црвенке биће завршено је пригодним концертом за омладину.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.