Нова Црвенка у среду обележава Дан места

Nova Crvenka

Житељи Нове Црвенке и њихови гости ће у среду, 15. септембра прославити Дан овог места. Гости и домаћини ће се у среду од 11 сати и 30 минута окупити испред споменика у центру села, како би у 12 сати положили венац на споменик солунским добровољцима и тако одали помен учесницима у ослободилачким ратовима од 1912. до 1918. године.  Након поздравних говора, од 12:45 сати бити изведен пригодан културно-уметнички програм на бини у центру села, након којег ће бити приређен ручак за све госте прославе Дана Нове Црвенке у реновираном Клубу пензионера. Обележавање Дана Нове Црвенке биће завршено пригодним концертом за омладину који ће почети у 19 сати.

Подсетимо, истог дана Србија и Република Српска обележавају заједнички празник – Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Овај датум – 15. септембар је изабран јер је на тај дан 1918. године пробијен Солунски фронт.

Тим поводом у свим општинама у Србији и Републици Српској на јавним местима и зградама органа јавне власти биће видно истакнуте Народна и Државна застава Републике Србије. Овај празник симболизујући јединство српског народа и биће заједнички обележаван у Србији и Републици Српској и у свим срединама у којима су Срби широм света.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.