Нове медаље за апатинске атлетичаре на тркама у земљи и иностранству

Djuro Borbelj u Vrbasu

Чланови Атлетског клуба Апатин остварили су одличне резултате протеклог викенда на такмичењима у земљи  (Улична трка „1300 Каплара“ Аранђеловац и 1. Врбашка атлетска трка – Врбас, Tрка са препрекама Трибалион – Тара) и иностранству (Првенство Балкана за ветеране  – Корче Албанија).

На уличној трци „1300 Каплара“ која је у суботу, 18.09. одржана у Аранђеловцу убедљиву победу у трци на 10 километара извојевао је Ђуро Борбељ са личним рекордом, у трци на 5 километара пласман на друго и треће место остварили су Александар Стајић и  Немања Ђурић, трку на 5 километара успешно је савладао Никола Ђурић.

У недељу, 19.09. у Врбасу  је одржана 1. Врбашка улична трка где је у трци војника и полицајаца убедљиво прво место на 1000 метара освојио Ђуро Борбељ, у трци на 5 километара у мушкој конкуренцији прво, друго и четврто место освојили су чланови АК Апатин, Денис Фируловић, Александар Стајић и Немања Ђурић, у трци су наступили још Жива Вијоглавин и Никола Ђурић. У женској конкуренцији треће место заузела је Апатинка Јасмина Кљајић, док је четврта у укупном пласману и прва у старосној категорији била Александра Буркановић.

Протеклог викенда у Албанији (место Корче) одржано је Првенство Балкана за ветеране и ветеранке, на првенству су наступила три члана Атлетског клуба Апатин који су освојили 6 медаља: Снежана Милошевић је постала првак Балкана на 5000 метара и трећепласирана на 1500 метара, Вања Болесников је освојио две бронзане медаље на 800 метара и 1500 метара и сребрну у штафети (800 метара+400 метара+200 метара+100 метара) у којој је трчао 100 метара, док је Мирослав Пешић освојио бронзану медаљу на 1500 метара и сребрну у истој штафети где и Вања, само што је трчао дисциплину 400 метара.

Протеклог викенда на Тари је одржано такмичење трка са препрекама „Трибалион“, Изузето захтевну трку са превазилажењем препрека, успешне су савладале две чланице АК Апатин, Марија Бубало која успешно ради у стручном штабу клуба са млађим кадровима и Маријана Мијатовић.

Г.Ч.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије