Нове мере на снази – Радно време угоститељских објеката сваког дана до поноћи

У Србији је од почетка епидемије коронавирус потврђен код 712.472 особe, а 6.865 je изгубилo борбу са ковидом, показују подаци са сајта covid19.rs. Од данас су на снази нове мере – угоститељи могу да раде сваког дана до поноћи, и на отвореном и у затвореном простору, а трафике од 0 до 24 часа. Почело je пријављивање грађана за помоћ од 3.000 динара.

Према последњем пресеку, у Србији је од последица заразе преминуло још 11 људи, а коронавирус је потврђен код 248 особа.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон рекао је за РТС да се у Србији дефинитивно диже колективни имунитет, да ту нема спора, као и да ситуација не може да се пореди са прошлогодишњом.

Директор Канцеларије за ИТ и е-Управу Михаило Јовановић навео је да је одзив грађана за вакцинацију у градовима све бољи, и да је 15 градова и општина прошло бројку од 50 одсто вакцинисаних пунолетних грађана.

Говорећи о вакцинацији младих, навео је да се све више вакцинишу, али, како је напоменуо, недовољно.

Почело је пријављивање грађана за помоћ од 3.000 динара. За помоћ се на сајту Управе за трезор могу пријавити сви држављани Србије старији од 16 година који су примили вакцину, или су се до синоћ пријавили за вакцинацију уз услов да је приме у наредних седам дана.

Грађани Србије од јуче могу да на аеродрому “Никола Тесла” у Београду, у пошти на Терминалу 1 у приземљу, добију дигитални зелени сертификат, док ће на шалтерима још 200 пошта широм земље ова услуга бити доступна од среде, 2. јуна.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије