Новина која ће многима олакшати путовање: До „Ковид сертификата“ и на шалтерима Поште

Грађани Србије од данас на аеродрому “Никола Тесла” у Београду, у пошти на Терминалу 1 у приземљу, могу да добију Дигитални зелени сертификат сви који су примили једну или обе дозе вакцине.

На шалтерима још 200 пошта широм земље ова услуга ће бити доступна од среде, 2. јуна.

За добијање сертификата потребан је важећи пасош, а цео процес, од подношења захтева до издавања документа, траје свега неколико минута и бесплатан је за грађане, саопштила је Пошта Србије.

  • Издавањем Дигиталног зеленог сертификата Пошта Србије наставља реализацију својих кључних циљева, а то су подизање квалитета и ширење услуга и укључивање у процес дигитализације. Уз велику подршку премијерке Ане Брнабић, Пошта интензивно сарађује са Kанцеларијом за информационе технологије и електронску управу на развоју нових дигиталних сервиса са циљем да заузме лидерску позицију у региону, рекао је в.д. директора ЈП Пошта Србије Зоран Ђорђевић.

Проверу рада система извршио је директор Ђорђевић, који је данас обишао шалтер поште на аеродрому “Никола Тесла” уочи свог пута у Санкт Петербург, где ће учествовати на једном од најзначајнијих и највећих светских економских форума.

Ђорђевић је рекао да се на овај начин показује синергија између “Пошта Србије” и Kанцеларије за информационе технологије и електронску управу, а све са циљем да се чини добро за грађане наше земље.

  • Све што радимо по плану дигитализације и оно што у том смислу ради премијерка Ана Брнабић показује да су нам на првом месту наши грађани и са тиме ћемо наставити и убудуће, истакао је Ђорђевић. Он је сертификат извадио у присуству директора Kанцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаила Јовановића.

Јовановић је изразио задовољство што је “Пошта Србије”, како је истакао, показала велику спремност да се грађанима омогући ова услуга.

  • Од идеје до реализације ове електронске услуге није прошло више од пет дана и верујем да је ово знак да ће ”Пошта Србије” у наредном периоду спремити много нових услуга за грађане Србије, рекао је Јовановић.

Дигитални зелени сертификат је потврда о извршеној вакцинацији против ковида 19, резултатима тестирања на заразну болест САРС-ЦоВ-2 и опоравку од болести ковид 19.

Списак пошта у којима је омогућено издавање Дигиталног зеленог сертификата доступан је на сајту Поште Србије.

Поред ове услуге, у Пошти на аеродрому наши и страни држављани могу да прибаве полису здравственог осигурања и искористе остале услуге из понуде Поште Србије, наведено је у саопштњу.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије