Нових 1300 садница у Индустриској зони у Сомбору

Pošumljavanje

У току је још једна у низу акција садње дрвореда, у оквиру које ће бити посађено 1300 садница у Индустријској зони Сомбор.

Еколошку иницијативу и саму садњу садница багрема и храста спроводе заједничком снагама студенти Шумарског факултета и горани Сомбора, заједно са волонтерима, као и представницима Градске управе Града Сомбора и компаније ЛУКОИЛ СРБИЈА.„Није мала ствар засадити 1300 стабала у једном дану. Ми смо компанија која је друштвено одговорна, сматрамо да нас природа у којој живимо, која нас окружује и коју остављамо сопственој деци, зато је тема екологије и здравствене заштите изузетно важна. Лукоил већ дуго послује у Сомбору и жеља да учествујемо у развоју локалне заједнице и самим тим да утичемо на квалитет живота грађана Сомбора, па самим тим и наших запослених”, рекла је Ана Јанковић, директор за персонал „Лукоил“ Србија.

Управа Града Сомбора је као и до сада, са задовољством подржала и помогла ову акцију:“Локална самоуправа Града Сомбора је подржала логистичким путем, односно бирањем локације и одобрењем локације, као и волонтерским радом. Такође ЈКП „Зеленило“ је обезбедило и уступило своје раднике који су механичким путем избушили 150 садних јама за саднице храста“, истакао је Синиша Борота, помоћник градоначелника за заштиту животне средине.

У жељи да кроз различите активности раде на подизању еколошке свести, Шумарски факултет у Београду у сарадњи са Покретом горана Сомбор, организовали су ову еколошку акцију садње дрвореда, а истовремено то је и део теренске наставе студената свих година Шумарског факултета, тако да ова акција има и еколошку и образовну компоненту.

Како истиче Предраг Миљковић, асистент са докторатом на Шумарском факултету, овакав вид акција је од изузетне важности за будућност свих нас: “Једна од мисија делатности Шумарског факултета заправо брига о животној средини и ми смо желели да овом данашњом акцијом, учествујемо на подизању еколошке свести грађана“.

Из угла студената, овакве акције су од вишеструког значаја:“Јако ми је драго што могу да будем део оваквог племенитог задатка. Генерално у данашње време екологија је јако актуелна, као и климатске промене, па самим овим чином ћемо донекле допринети побољшању животне средине“, рекла је Марија Пјанић, студент мастер студија на Шумарском факултету.

Како истичу из Градске управе, ово је само једна у низу акција пошумљавања, која, поред добробити за заједницу у виду нових дрвореда, представља и акцију подизања свести о екологији и заштити животне средине код свих грађана.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије