Нови амбасадор Кине са Орлићем: Настављамо да пружамо снажну подршку Србији

Orlić

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић састао се са новоименованим амбасадором Кине Ли Мингом, који је поручио да Кина наставља да пружа снажну подршку Србији по свим најважнијим питањима, првенствено када је реч о поштовању њеног територијалног интегритета и суверенитета.

Амбасадор Ли је истакао и да ће Кина, као стална чланица Савета безбедности Уједињених нација, у свакој прилици и на сваком месту заговарати правду, поштовање принципа на којима се УН темељи и бити недвосмислено против хегемоније и политике силе.

Како је саопштено из парламента, Орлић је саговорника информисао о изузетно тешкој ситуацији на КиМ.

„Неопходно је да се под хитно прекине терор који над српским народом у нашој јужној покрајини спроводи Аљбин Курти, да се заустави ужасна кампања етничког чишћења и да се сачува мир који је угрожен искључиво Куртијевом кривицом. Србија жели да, бранећи мир и стабилност, настави динамичан развој економије, инфраструктуре, инвестиција. У овим и свим другим областима, спремни смо да сарађујемо са својим стратешким партнерима, као и челичним пријатељима из НР Кине“, поручио је др Орлић.

Кинески амбасадор је нагласио да је током свог мандата, спреман да допринесе свеобухватној сарадњи две земље, као и да најављена посета председника Србије Александра Вучића Пекингу представља значајну прилику за продубљивање партнерства и још једну потврду пријатељских билатералних односа.

Са тим је сагласан и председник Народне скупштине, који је истакао да за Србију представља велики значај који за Србију има најављена посета председника Вучића Пекингу и његово учешће на Трећем форуму за међународну сарадњу у оквиру иницијативе „Појас и пут“, током којег ће бити потписан велики број важних билатералних споразума, међу којима се посебно издваја Споразум о слободној трговини.

Орлић је кинеском амбасадору поручио и да су односи Кине и Србије засновани на међусобном разумевању, поверењу и челичном пријатељству, успостављеном захваљујући председницима две земље, Александра Вучића и Си Ђинпинга.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs