Нови бенефити за средњошколце са територије општине Апатин

Milka Nikšić

Последњих година, општина Апатин се континуирано труди да створи што боље услове за ученике у средњим школама, а као један од примера јесте и то што од 2021. године, стипендира одличне средњошколце. Локална самоуправа пружа и друге погодности, као што је месечна финансијска подршка за социјално угрожене ученике, субвенционисан превоз и бесплатна места у Дому ученика за ђаке који немају пребивалиште на територији општине Апатин.
Како је истакла помоћница председнице општине Апатин задужена за образовање и омладинску политику, Милка Никшић, циљ је да се стимулишу најбољи ученици, те да школовање наставе у општини.
„Општина ће наставити да стипендира најбоље ученике, као и да помаже социјално угроженим ученицима. Поред тога очекује их бесплатан боравак у Дому ученика, као и субвенционисан превоз. Оно што су новине у односу на претходну школску годину, а тиче се Техничке школе, јесте да је школа поред досадашњих смерова, добила могућност уписа 15 ученика у смер посластичара, а у процесу смо добијања 5 места за ученике који ће се школовати по дуалном образовању на смеру ЦНЦ техничар, чије ће школовање финансирати апатинско Бродоградилиште“, закључила је Никшић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs