Нови буџет за 2022. годину доноси низ инвестиција у општину Оџаци

Odzaci

На 18. седници Скупштине општине Оџаци, пред одборницима се нашла једна од најважнијих тачака за будући рад општине Оџаци, а то је Предлог буџета општине за 2022. годину. Након гласања одборника Предлог је усвојен, а како је пројектовано буџетом, изворни приходи општине Оџаци ће бити 1,025 милијарди динара, док су приходи из других извора планирани на 543,8 милиона динара.

У одлуци о буџету су наведени пројекти који ће бити реализовани, попут изградње капеле у Лалићу где је намењено 8,1 милион динара, градње и комуналног опремања пешачке стазе у насељима Српски Милетић, Оџаци, Дероње и Каравуково, за шта је намењено 49 милиона динара, санација и опремање Културног центра у Оџацима са средствима у висини од 10 милиона динара. Поједини пројекти због своје сложености биће реализовани уз помоћ заједничког финансирања са другим нивоима власти, пре свега санација путева у насељеним местима при чему ће локална самоуправа издвојити 1,5 милиона динара, а од других нивоа власти је предвиђен трансфер од 143 милиона динара.

– Одговорно смо се понашали према новцу пореских обвезника, о томе сведочи податак да у наредну годину преносимо 302 милиона динара, које ћемо уложити пре свега у велике инфраструктурне пројекте, све са циљем да подржимо наше грађане да граде своју будућност у нашој општини. Могу слободно рећи да је 2021. била година планирања и прављења пројектно-техничке документације, а да ће 2022. година бити година изградње, када је реч о нашој општини – навео је председник општине Горан Николић и додао да ће Покрајинска влада преко Фонда за капитална улагања, у сарадњи са општином Оџаци наредне године наставити санацију путева у осам насељених места, што је друга фаза те инвестиције, а радови ће износити 144 милиона динара.

Оно што становници општине Оџаци могу такође да очекују у 2022. години јесу санација водоводне мреже у виду замене азбестно-цементних цеви, за шта су предвиђена средства од 75,4 милиона динара, доградња дела Б објекта Предшколске установе “Полетарац” у Оџацима уз подршку Покрајинске владе која је за ту намену определила 52,4 милиона динара, изградња унутрашње гасне инсталације и котларнице за грејање ОШ “Бранко Радичевић” у Оџацима где ће бити уложено 15,5 милиона динара, санација фасаде зграде основне школе у Бачком Грачацу за шта је намењено 12,6 милиона динара, као и замена технологије за пречишћавање воде на базену у Оџацима.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs