Нови успеси атлетичара из Апатина

Djuro Borbelj na postolju nagrade dodelili Goran Cegar ispred saveza i Gradonacelnik Pozarevca

Чланови Атлетског клуба Апатин настављају са освајањем медаља на државним првенствима у 2021. години и остваривањем одличних резултата на атлетским такмичењима у Србији и на тркама у региону.

Протеклог викенда чланови АК Апатин наступали су на Првенству Србије у полумаратону за сениоре и сениорке које је одржано у Костолцу, 38. Бечком маратону у Бечу, 12. Меморијалном маратону који је одржан у Бачкој Тополи и на трејл трци 100 миља Истре.

На Првенству Србије у полумаратону (21 км и 097 метара), који је одржан у суботу 11.09. са стартом у центру Костолца и циљем у Археолошком парку Виминацијум и које је организовано у оквиру 5. Костолачког полумаратона и у којем је учествовало 46 такмичара и тамичарки из 22 клуба, учествовала су три члана апатинског атлетског клуба. Најуспешнији је био Ђуро Борбељ који је у јакој конкуренцији истрчао сјајну трку и са резултатом 1 сат 10 минута и 46 секунди, освојио треће место и бронзану медаљу на државном првенству, ово је Ђури Борбељу друга бронзана медаља са државних првенстава у 2021. години, Милан Маринковић заузео је 16. место, док је Игор Бакош освојио 26. место. У оквиру полумаратона у трци на 21 километара и 097 метара наступили су и Зоран Радичанин (17. место), Драгомир Илић (74. место), одржана је и трка на 10 км у којој је учествовало 242 учесника, међу којима су била и дв члана АК Апатин који су имали добре наступе, Александар Стајић освојио је 8. место са резултатом 38 минута и 49 секунди, док је Немања Ђурић освојио 10. место са резултатом 39 минута и 53 секунде.

У Бачкој Тополи у недељу 12. септембра одржана је 12. Меморијална трка „Пал Скендеровић“ у дужини од 13,5 километара (Бачка Топола-Бајша-Бачка Топола) где су прва два места у свеуупном пласману освојила два члана АК Апатин, Ђуро Борбељ прво место и Немања Ђурић друго место.

У Бечу (Аустрија) је одржан изузетно квалитетан 38. Бечки маратон, где су наступила два члана Драгана Војна је истрчала полумаратонску трку (21 км 097 метара) са резултатом 1 сат 54 минута и 2 секунде, маратонску стазу (42 м и 195 метара) успешно је савладао Коп Бахадур Гурунг са резултатом 4 сата 24 минута и 46 секунди.

У Умагу је одржана Трејл трка 100 миља Истре где је у трци на 128 километара са  успоном од 5075  метара наступила Александра Тодоровић и освојила шесто место у својој категорији са резултатом 31 сат 6 минута и 29 секунди.

Атлетски клуб Апатин је наставио после једномесечне паузе са реализацијом бесплатне школе атлетике. Тренинзи се реализују на стадиону ОФК Младост у септембру месецу уторком и четвртком од 17.45 до 19.00 часова и суботом од 10.00 до 11.15 часова. 

Упоредо са  учешћем на такмичењима врше се припреме за реализацију међународног јубиларног 25. Апатинског Дунавског полумаратона, који би уколико епидемиолошка ситуација дозволи требало да се одржи за маловише од месец дана (17.10.). Апатински Дунавски полумаратон који је познат по врхунском гостопримству и врхунској организацији ће поред спортског, завбавног имати и хуманитарни карактер. 

Информације и пријаве у вези са манифестацијом могу се пронаћи на официјелном сајту трке: www.dunavskipolumaraton.com

Г. Ч.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије