„Новогодишња стаза“ у Бечу поново после две године

Ukrasi

Претходне две године је омиљена манифестација прославе Нове године у центру главног града Аустрије под називом „Новогодишња стаза“ због пандемије била отказана.

Ове године све је спремно за највећи дочек у Аустрији. На шест локација у центру Беча окупиће се око 800.000 људи из читавог света.

На стази дугој око километар и по уз бројне гастрономске специјалитете љубитељи свих врста музике моћиће да уживају уз поп, рок, соул, хаус као и уз валцере. Програм почиње од 14 сати и траје до два сата после поноћи. О

сим музичких наступа уживо, Бечлије и њихове госте забављаће и диџејеви а спремни су и бројни програми за децу. „Новогодишња стаза“ почиње од трга Фрајунг, преко трга Ам Хоф, Грабен-а, трга испред катедрале Св. Стефана, улице Кертнерштрасе до Нојен Маркт-а.

Посебно омиљена је стаза класичне музике на Грабен-у.

Током послеподневних часова на том тргу су у понуди бесплатни курсеви валцера који се након неколико тактова претворе у балску дворану на отвореном. Традиционално у поноћ плеше се Дунавски валцер а чувени сат Пумерин на катедрали откуцава поноћ. Сат Пумерин звони само за посебне прилике а звоњаву преносе радио и тв-станице уз Штраусов Дунавски валцер.

Осим прославе на „Новогодишњој стази“ за посетиоце су спремне бројне изложбе, концерти, опере, оперете. У Бечкој државној опери већ традиционално у новогодишњој ноћи игра „Слепи миш“ Јохана Штрауса. Новогодишње јутро почиње чувеним концертом Бечке филхармоније у 11.15 сати који се уживо преноси на тргу испред катедрале Св. Стефана.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs