Новосадска екипа „АК Секулић” најуспешнија на 13. „Видовданском турниру” у баскету

Vidovdanski turnir 2023

У организацији Спортског удружења „Студент-Сомбор”, а уз подршку Града Сомбора, на терену у Јамама, успешно је реализован 13. по реду „Видовдански турнир” у баскету.
Турнир је званично отворио градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, који је пожелео пуно успеха свим такмичарима, нагласивши да му је изузетно драго да је Сомбор домаћин једне овакве манифестације.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

„Овакви турнири значе самом Граду, и из тог разлога је Град и подржао Спортско удружење и финансирао једним делом ову манифестацију, овај турнир. Оно што је нама најбитније и што би волели, да што више буде овде и деце, да гледају и да данас, сутра крену и они њиховим стопама и да се баве спортом“, навео је Ратковић.
На овогодишњем Турниру, учествовало је укупно осамнаест екипа, а поред домаћих састава, учешће су узеле и екипе из Београда, Новог Сада, Апатина, Куле, Оџака, Сивца, Пригревице, Врбаса и Црвенке, што је према речима председника Спортског савеза Града Сомбора, Зорана Бојића, управо оно што је највећи успех овог догађаја.
„Овде имате и неке потенцијалне репрезентативце, професионалце који иду са турнира на турнир, опасне екипе које се такмиче на свим великим турнирима. Изузетно је задовољство бити овде”, истакао је Бојић.
Организатор, Јован Узелац, изразио је задовољство што је „Видовдански турнир” постао традиционални догађај који се успешно реализује из године у годину, а потом се захвалио локалној самоуправи која је делом заслужна за то.
„Овим путем бих се захвалио свим спонзорима који су помогли организацију овог турнира, и Граду Сомбору и локалној самоуправи који су, такође, препознали важност овог пројекта и подржали га у његовој реализацији”, рекао је Узелац.
Љубитељи кошарке имали су прилику да уживају у квалитетним и неизвесним мечевима, како сениорских, тако и кадетских група, које су показале шта значи права спортска фер-плеј игра. У сениорском узрасту најбоља је била новосадска екипа „АК Секулић”, друго место је припало екипи „3×3 Земаре” из Новог Сада, док је трећа била екипа “ЈМићко”, такође, из Новог Сада. Међу кадетима, најуспешнији су били кошаркашки „Протоцоол-а“ из Новог Сада, сребро су освојили „4ПИКА Јуниори“ из Сомбора, а треће место заузела је новосадска екипа „Цраззy Боyс“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs