Новосадски сајам позива посетиоце да отпад замене за улазнице

Reciklaža

Током трајања Међународних сајмова ЛОРИСТ – Сајам лова и риболова и Сајам екологије од 28.9. до 02.10.2022. на иницијативу Удружења Инжењери заштите животне средине, Новосадски сајам ће уз подршку Градске управа за заштиту животне средине Града Новог Сада и ЈКП Чистоћа организовати рециклажно острво, где ће сви заинтересовани грађани моћи да замене отпад погодан за рециклирање за бесплатне улазнице.

Циљ Рециклажног острва је подизање свести о примарној селекцији отпада, као и упознавања становништва са изгледом рециклажних дворишта која се граде у Новом Саду, а која би ускоро требала да почну и да функционишу. На тај начин, повећањем рециклаже отпада, па самим тим и смањењем отпада који се одлаже на сметлиште у Новом Саду, помоћи ће се очувању природних ресурса и заштити животне средине, саопштено је из сајма.

Рециклажно острво налазиће се код Теретног улаза 1 на Новосадски сајам. Улаз на Рециклажно острво, пешке, бициклом или аутомобилом, биће омогућен из улице Бранка Бајића. Рециклажно острво биће отворено од среде 28. септрембра до недеље 01. октобра 2022. У периоду од 10 до 19 часова, а последњег дана сајма у недељу 2. октобра од 10 до 17 часова.

У Аули Новосадског сајма посетиоци ће моћи да виде изложбу уметничких инсталација насталих у оквиру пројекта “Дунавска ала”, која ће бити пропраћена фотографијама њиховог стварања од групе међународних волонтера и уметника.

У Мастер хали током Сајма еколигије, на штанду Инжењера заштите животне средине биће представљени актуелни пројекти и активности које Удружење реализује.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs