Ново рухо Дома културе у Светозар Милетићу

Dom Kulture Svetozar Miletić

Пројекат реконструкције Дома културе у Светозар Милетићу, чије су уређење одабрали становници овог насељеног места у склопу пројекта партиципативног буџетирања, а Град Сомбор у свом финансијском плану и подржао, успешно је реализован. Тим поводом, члан Градског већа за област финансија и привреде, Сава Дојић, посетио је Светозар Милетић, где је са представницима Месне заједнице обишао објекат Дома културе, где су и изведени радови.
У склопу пројекта, обновљена је фасада с дворишне стране зграде, као и кречење унутрашњих просторија. Поред тога, санирана је дотрајала кровна конструкција и замењен санитарни чвор. Уз наведене радове, промењена је и расвета у згради, чиме ће мештани Светозар Милетића моћи да користе просторије Дома културе у пуном капацитету и у складу са потребама грађана.
„Од 2015. године, када је локална самоуправа Града Сомбора започела пројекат партиципативног буџетирања, у којем се током процеса грађани гласањем изјашњавају о томе шта би приоритетно од мањих пројеката на уређењу објеката или јавних простора требало урадити на територији те Месне заједнице, све је значајнији број грађана који се на овакав начин укључују у развој и унапређење својих заједница. Са овом праксом наставићемо и следеће године, а тренутно је у току дистрибуција летака са предлозима за изјашњавање грађана по месним заједницама и тај процес који подразумева избор за реализацију пројеката у следећој, 2024. буџетској години, изјашњавањем путем заокруживања предлога са листића и убацивањем у припремљене кутије које су постављене у просторијама месних заједница, трајаће до 20. новембра“, поручио је Дојић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs