Обавезна вакцинација за 630.000 ученика у Лос Анђелесу

Ученици старији од 12 година у школском систему америчког округа Лос Анђелеса мораће да се вакцинишу против корона вируса, пре него што се следеће године врате у клупе.

Власти школског округа Лос Анђелеса изгласале су јуче одлуку по којој се од отприлике 630.000 ученика, колико их у том старосном узрасту похађа наставу у овом округу, захтева вакцинација, преноси АП.

Према одлуци, они који се баве спортом и другим ваннаставним активностима треба да се имунизују до краја октобра, а сви остали до 19. децембра, а ученицима који немају доказ о вакцинацији неће бити дозвољено учење уз физичко присуство након завршетка зимског распуста 11. јануара, него ће наставу пратити преко интернета.

Према речима окружних званичника, око 80.000 ученика још није у потпуности вакцинисано, а други по величини школски округ у земљи биће и највећи од неколицине који су донели такву одлуку.

Школски систем у Њујорку, највећи у држави, одредио је обавезну вакцинацију само за 20.000 ученика спортиста у одређеним спортовима за које се сматра да су под великим ризиком од ширења вируса, као што је рвање.

Лос Анђелес је кренуо агресивније од већине округа у доношењу безбедносних мера против ковид-19, а сваке недеље тестирају се сви ученици, као и запослени, а маске се захтевају у затвореном и на отвореном, док је запосленима прописана обавезна вакцинација.

У четвртак је амерички председник Џозеф Бајден позвао је становништво САД да вакцинише своју децу.

  • Скоро сви озбиљни случајеви ковид-19 које видимо међу адолесцентима су невакцинисани од 12 до 17 година, што је старосна група која заостаје у стопи вакцинације, нагласио је Бајден.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије