Обележавање школске славе због пандемије без већих свечаности

Apatin

Према одлуци Тима за школе, млађи основци ће ове недеље пратити наставу према првом моделу, односно непосредно, док ће старији основци похађати наставу по комбинованом моделу, као и средњошколци.

Сања Шијан, директорка Основне школе „Жарко Зрењанин“, објашњава да је упутство стигло због погоршане епидемиолошке ситуације.

-Школама је саветовано да наставу организују тако да ученици А групе на наставу дођу понедељком и средом, а Б група уторком и петком, како би обе групе имале исти број наставних дана ове седмице, јер је четвртак нерадни дан због празновања Светог Саве.

Шијан додаје да је отказана овогодишња Светосавска академија која се традиционално одржава у Апатину, чиме је испоштована препорука Министарства просвете да се масовне свечаности не одржавају.

Поводом школске славе, постављена је изложба слика ученика средњих и основних школа са територије апатинске општине на тему „Свети Сава – школска слава“, а свечано отварање уприличено је 24. јануара у апатинској галерији „Меандер“. Изложба ће трајати до 3. фебруара.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије