Обележени Дани хрватске културе у Сомбору

Dani hrvatske kulture u Somboru

У Великој сали Градске куће одржана је завршна манифестација у оквиру Дана хрватске културе, у организацији Удружења грађана „Урбани Шокци“ и уз подршку Града Сомбора. Догађају је присуствовао градоначелник, Антонио Ратковић, који је овом приликом добио признање у знак захвалности за допринос у очувању хрватског и шокачког културног наслеђа, као и за дугогодишњу сарадњу и подршку у њиховом раду.
Посетиоцима је приказана Монографија Удружења под називом „Урбани Шокци у зрњу година“, а обратила се и председница Удружења, Марија Шеремешић, која је говорила о постигнутим резултатима, међу којима су објављивање 16 књига и 5 зборника, 14 одржаних међународних округлих столова и друге активности.
Вече су улепшали наступи ЖПС „Краљице Бодрога“ Бачки Моноштор, мали моношторски тамбураши ХКУД „Владимир Назор“ Сомбор, бодрошки бећари КУДХ „Бодрог“ Бачки Моноштор и остали.
Догађају су присуствовали и представници Хрватског националног савета, Завода за културу војвођанских Хрвата, Матице Хрватске и представници културно-уметничких друштава Сомбора и Горњег Подунавља.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs