Обележено 138 година од оснивања ПУ „Вера Гуцуња“

Ljiljana Tica

У Народном позоришту у Сомбору, обележено је 138 година од оснивања Предшколске установе „Вера Гуцуња“. Присутне госте, представнике локалне самоуправе, васпитаче, родитеље и децу, поздравила је директорка, Александра Перовић, која се захвалила особљу на труду који улажу у васпитање наших најмлађих, као и представницима локалне самоуправе који дају несебичну подршку.
Испред Града Сомбора, прослави је присуствовала заменица градоначелника, Љиљана Тица и чланица Градског већа за област културе и образовања, Анита Стојаков. Том приликом, Тица је поздравила присутне и додала како је част бити у прилици да заједно са васпитачима и родитељима, присуствује оваквом догађају који је на понос како суграђана, тако и Града Сомбора.
„Желим посебно да се обратим и захвалим свим запосленима у Предшколској установи „Вера Гуцуња“, за ваш труд и савесност коју исказујете у тако изузетно важном сегменту наших живота какав је брига о деци најмлађег узраста. Додала бих да, уз едукативно умеће, нераздвојно иду љубав и хуманост. Ви издашно испољавате све ове атрибуте људскости, толико неопходне када је реч о старању за децу и за формирање њихових личности. Као и сви ми, и Град се са љубављу стара о бројним другим потребама наших најмлађих суграђана, посебно о њиховој безбедности, те је покренуо и акцију о стицању почетних знања у саобраћају. Због тога је почело опремање свих објеката Предшколске установе бициклима, теписима са апликацијама саобраћајница и раскрсница, знацима хоризонталне сигнализације, едукативним играчкама, саобраћајним знацима и другим дидактичким средствима, која малишанима пружају прва сазнања о безбедном учешћу у саобраћају. Верујући да заједнички можемо да учинимо још доста тога на стварању што бољих услова за ваш рад и за боравак дечице у предшколским установама, најсрдачније вам, у име Града Сомбора, честитам Дан установе“, изјавила је заменица градоначелника, Љиљана Тица.
Као знак захвалности, она је на поклон добила слику коју су насликали малишани ове Предшколске установе, који су уједно извели и нетипичну представу, у којој није постојао сценарио нити припреме за њену изведбу, већ је све препуштено импровизацији и дечијој машти и интересовањима.
Сомборска Предшколска установа је добила назив по суграђанки Вери Гуцуњи, лекарки и хуманисти, настрадалој у антифашистичкој борби. Данас су у саставу ове установе 32 дечија вртића, у којима се налази око 1800 малишана.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs