Обилне кише у Аустралији, поново наређена евакуација

Kiša

Обилне кише погодиле су данас источну Аустралију, а власти су издале наредбу за евакуацију хиљада становника због поплава, по други пут овог месеца, и упозорила да ће временске непогоде вероватно потрајати и у наредном дану. Понегде је пало око 280 мм кише у последња 24 сата, а са порастом нивоа река, становницима града Лисмор на северу Новог Јужног Велса, који су били најтеже погођени рекордним поплавама пре месец дана, наређено је да се евакуишу данас до послеподнева, преноси Ројтерс.
Метеоролошка служба је упозорила на потенцијално опасне по живот бујичне поплаве, дуж северне обале Новог Јужног Велса, на подручју већем од 500 км.

У неким регионима може доћи до изолованих падавина и до 300 мм током наредних шест сати, саопштила је метеоролошка служба.

Очекује се да ће многе зграде, поплављене пре месец дана у неким од најтеже погођених региона, поново бити угрожене, рекла је новинарима министарка за ванредене ситуације Новог Јужног Велса Стефани Кук.

Око 3.300 припадника војске остаће у регионима погођеним поплавама како би помогли у евакуацији становника, саопштило је аустралијско Министарство одбране.

Број мртвих у последњим поплавама порастао је на два, пошто је још један човек пронађен мртав у држави Квинсленд, након што се његово возило заглавило у бујичним водама.

Неколико градова широм северног Новог Јужног Велса и југоисточног Квинсленда и даље се бори са чишћењем тона отпада након што су разорне поплаве раније у марту убиле најмање 21 особу и однеле стотине фарми, кућа и стоке, наводи Ројтерс.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs