Обука војника оклопних јединица и пешадије генерације „септембар 2023“

Obuka vojnika

Војници генерације „септембар 2023“, који су регрутовани за родове пешадије и оклопних јединица, налазе се на индивидуалном специјалистичком обучавању у Центру за обуку копнене војске, саопштило је данас Министарство одбране.

Током ове фазе обуке, која траје месец и по, војници се оспособљавају за употребу наоружања и средстава свог рода и примену тактичких радњи и поступака у борбеним дејствима.

У складу са програмом обучавања и војноевиденционим специјалностима, војници рода пешадије сада увежбавају руковање различитим врстама личног наоружања, тактичке радње у оквиру групе и одељења у нападу и одбрани, те поступке извиђачких органа у реализацији наменских задатака.

Упоредо са њиховом обуком, војници рода оклопних јединица стичу специјалистичка знања и вештине за употребу и одржавање тенкова и борбених возила пешадије, пратећег наоружања и уређаја.

Овај период оспособљавања војника завршава се провером специјалистичке обучености, након чега следи обука за реализацију колективних задатака и укључивање у живот и рад јединица Војске Србије до завршетка служења војног рока.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs