Ове недеље јавни позив ИПАРД фонда за изградњу и опремање млекара, кланица, винарија…

Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде најавила је да ће у току ове недеље објавити нови ИПАРД јавни позив. Реч је о Мери три ИПАРД програма под називом „Инвестиције у физичку имовину“ у вези са прерадом и маркетингом пољопривредних производа која обухвата изградњу и опремање млекара, кланица, винарија, објеката за прераду воћа, поврћа и јаја.

За овај позив из ИПАРД фонда биће опредељене три уместо првобитно планиране 2,3 милијарде динара. Појединачни подстицаји за инвестиције у сектору прераде млека крећу се од 10.000 до два милиона, а у осталим секторима од 10.000 до милион евра. Неки од посебних услова за одобравање пројеката у сектору млека су да дневни капацитет прераде у млекарама износи од 3.000 до 100.000 литара, у сектору меса да минимални капацитет клања буде 10 говеда, односно 50 свиња, оваца и коза или 5.000 грла живине на дан.

Фирме које прођу на јавном позиву и заврше своје инвестиције могу да очекују 50 одсто повраћаја на укупне прихватљиве трошкове. Овај позив, како је најављено, трајаће три месеца.

Б.K.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије