Ове недеље јавни позив ИПАРД фонда за изградњу и опремање млекара, кланица, винарија…

Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде најавила је да ће у току ове недеље објавити нови ИПАРД јавни позив. Реч је о Мери три ИПАРД програма под називом „Инвестиције у физичку имовину“ у вези са прерадом и маркетингом пољопривредних производа која обухвата изградњу и опремање млекара, кланица, винарија, објеката за прераду воћа, поврћа и јаја.

За овај позив из ИПАРД фонда биће опредељене три уместо првобитно планиране 2,3 милијарде динара. Појединачни подстицаји за инвестиције у сектору прераде млека крећу се од 10.000 до два милиона, а у осталим секторима од 10.000 до милион евра. Неки од посебних услова за одобравање пројеката у сектору млека су да дневни капацитет прераде у млекарама износи од 3.000 до 100.000 литара, у сектору меса да минимални капацитет клања буде 10 говеда, односно 50 свиња, оваца и коза или 5.000 грла живине на дан.

Фирме које прођу на јавном позиву и заврше своје инвестиције могу да очекују 50 одсто повраћаја на укупне прихватљиве трошкове. Овај позив, како је најављено, трајаће три месеца.

Б.K.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs